Att finansiera sin studietid

Gymnasiestudier

Studentekonomi är ett ord som alla nog hört. Det är ett etablerat begrepp vars innehåll ofta associeras med nudlar, slut på pengar och korridorboende. Dessa förutfattade meningar är till viss del sanna men det finns en hel del sätt att dryga ut kassan som student.

CSN

Många studenter tar studiebidrag och studielån för att finansiera sin studietid. Förutsatt att man klarar 75% av sina kurser varje termin är CSN ett säkert kort för att få in en inkomst under terminerna. Värt att tänka på är att lånet, som är den största delen av pengarna, ska kunna betalas tillbaka och återbetalningen påbörjas runt sex månader efter att man avslutat sina studier.

Extrajobb vid sidan av studierna

Studentmedarbetare är ett ord som ofta syns i diverse jobbannonser från bemanningsföretag. Det kan vara ett bra sätt att dryga ut kassan, ha möjligheten att arbeta flexibelt och att få någonting mer att skriva på sitt CV. För de som flyttat till en ny stad och inte har kontakter är bemanningsföretag med sina jobb inom bland annat kundtjänst och lager bra sätt för många studenter att få in foten.