Så får du studiero

Uncategorized

Alla som studerar upplever någon gång under sin studietid att det är svårt att få ro och att koncentrera sig på sitt skolarbete, vilket kan bidra till att man hamnar efter i utbildningen. Därför har vi i det här inlägget valt att ge dig några bra tips på hur du kan få ro till att studera.

Kontorshotell

En anledning till varför många upplever att de inte får ro till att studera är för att de blir störda eller distraherade när de studerar på hemmaplan. Om du kan känna igen dig i det kan det vara en bra idé att hyra ett kontor på ett kontorshotell där du kan studera i lugn och ro. Ett annat ord för kontorshotell är coworking, så om du letar efter ett kontorshotell i Stockholmsområdet söker du efter coworking i Stockholm för att snabbt se vilket utbud av kontorshotell som finns i till exempel Stockholm. Den största fördelen med att hyra in sig på ett kontorshotell är att du har möjlighet att knyta värdefulla kontakter eftersom ett kontorshotell innebär att vem som helst kan hyra in sig där.

Hörlurar

Om du kan känna igen dig i att du lätt blir distraherad av ljud utifrån kan det vara en bra idé att investera i ett par brusreducerande hörlurar. Det finns flera brusreducerande hörlurar att välja bland. Det dessa hörlurar har gemensamt är att de reducerar bort allt utomstående brus, vilket gör det möjligt för dig att koncentrera dig på ditt plugg. Du kan välja att spela musik, podcasts eller ljudböcker i dina hörlurar men om du behöver total tystnad för att få studiero kan brusreducerande hörlurar bidra till den tystnad du behöver för att kunna fokusera på dina studier.

Strukturera

En annan anledning till varför många har svårt att finna ro till att studera är för att de inte har någon bra koll på vad som behöver göras och när. Det kan leda till att uppgifter läggs på en hög som växer sig allt större, vilket i sin tur kan leda till stress. Därför är det viktigt att du har en bra struktur på dina studier och det är även bra att strukturera och planera din övriga tid.

För att strukturera dina studier kan du börja med det fysiska du har framför dig. Om du har många böcker, mappar, anteckningsböcker, pennor och allt vad du nu använder till dina studier kan du börja med att organisera dem. När du har dina saker organiserade kommer det att kännas lättare att ta tag i uppgifterna och du får bättre studiero.

Många använder sig av kalendrar för att få en bra överblick över vad de behöver göra och när. Men det går också bra att använda digitala kalendrar om du föredrar det. I din kalender kan du strukturera upp dina studier, din fritid och eventuellt arbete. En annan sak som hjälper många är att göra listor. Du kan göra listor dagligen, månadsvis eller veckovis över vad du behöver göra. Sedan kan du stryka över dina uppgifter när de är klara. Att se att man får saker gjorda bidrar till ett välbefinnande.